View Single Post
Eski 13-09-2017, 23:21   #89
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
90. mesajdaki düşünceler birebir benimkiyle aynı et yememe sebebim. Yumurta, süt gibi ürünleri de köyden ya da serbest gezen tavuklardan, rahatı yerinde ineklerden temin etmeye çalışmamın gerekçesi de fabrikasyon ürünleri elde etmek için bu garibanlara uygulanan vahşet.

Ben aman bu işe karşı bilinçli olalım böyle vahşice uygulamalar yapan yerleri protesto edelim, oralardan almayalım, hayvanın işini daha temiz, daha hızlı bitiren yerlere yönelelim, onları destekleyelim yanlısı da değilim. Masum kasaplarımızın da işleri yetiştiremeyince aynı yönteme başvurmayacağının garantisi yok, insanız sonuçta. İnsanoğluna güvenmiyorum ve sevmiyorum. Bugünün mazlumlarının elinde güç olsaydı acaba çark tersinden ama aynı şekilde işlemez miydi ondan da emin değilim???

Yolun başı "içsel yolculuk"tan geçiyor ve kabirde son buluyor. Hiçbir şeyin garantisi yok "iyi olma çabamızdan ve saygı duymayı öğrenmek"ten başka. Ben nasılsam başkası da öyle.

Allah bana tüm insanlık için ne dilediğimi sorsaydı "mağara devri"ne geri dönmemizi isterdim. Her şeyin en basit, en yalın haline. Yıkamak zorunda olmadığımız binlerce tabak, tencere yok, hangisini takayım, hangisini giyeyim, aman bu topuklu beni perişan etti, çanta şalıma uymadı, çocuklarımı şu okula mı göndersem taş çatlasın 80 yıllık ömrünün 50 yılını para içinde yüzerek geçirir, bu okula mı göndersen? Eti külbastı mı yapsam, hünkar beğendi mi ? Çok seviyorsan eti, pişir yalın ateşte tuzsuz ye, geç git, tabii önce eşit şartlarda savaşman ve avını ele geçirmen lazım ...

E tabi bana sormuyor ve asla sormayacak (belki sorar O'nun adına söz söylemek haddim değil) sorun değil. Nefsimden sorumluyum ve et yemeyi reddediyorum. Binlerce cancağızın eşitsiz şartlarda yakılan ateşine taşıyabileceğim su bu kadar!

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön