View Single Post
Eski 10-09-2017, 22:32   #127
musk
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nanemolla x Mesajı Göster
Merhaba.Bu havai köklendirme çalışmalarını merak ve heyacanla okudum.Ve tavsiye edilen mevsim olmamasına karşın aşırı bir deneme isteği uyandı bende.Sanırım birazda nematodlu olan geliskin gardenyamı nasıl olsa ölüyor diye gözden çıkartmış olmamında etkisi büyük.Konunun üstünden çok zaman geçmiş ama yinede üstünkörü denememi paylaşmak istedim.Hormon kullanmadan yaptım ve yosunla sardım.Şu ana kadar bir hafta geçti ve üst kısmında bir bozulma veya kuruma falan gibi durumlar yok.Eğer tutmazsa birde baharda denemek istiyorum.
Köklenir merak etmeyin. Ama anacınız büyükse direct çelik alın. Bir kaç tane 10-15 cmlik dal kesin, torflu veya cocopit olan saksıya daldırın. güzelce sulayın. sonra saksıları fazla suyu attıktan sonra saksıları komple zipli poset içine koyup ağzını kapayın. aydınlık bir yere koyun. İç ortam da da olabilir, dışarda da. 3-5 günde bir posetin ağzını açıp havalandırıp kapatın. Rahatça köklenecektir. hatta toprak üstünde kalan kısımdan bile kökler uzanıp toprağa ulaşacaktır. Deneyin.
Önemli olan tek sey köklene kadar sürekli nemli ortamda kalması. Bunu da poşet sağlayacak.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön