View Single Post
Eski 29-08-2017, 17:21   #2947
bluedarkness
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-08-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Bizimde defalarca söylediğimiz üzere çiçekler ve sap solacak. Ancak çiçek sapı belli başlı türlerde canlı kalır ki bu geni market orkidelerinde bulma ihtimaliniz düşünmenize değmeyecek kadar az. Bunun sebepleriyse eskiden hem market orkideleri şu anda tek tipleşiyor eskiye göre (tahminimce bu hep aynı/benzer genetik ürünler oluyor) ve bu da haliyle çeşitliği azaltır. Aynı şekilde hangi genlerin manifesto edip etmeyeceğini bilemiyoruz. Bezelye örneğini hatırlatayım. Orkidelerde bu bezelyelerin sayısı çok fazla. Anlayacağınız rengarenk bezelyeler var ve hangisi ne taşıyor bilemezsiniz. Çünkü orkidelerde bizim gibi genetik test yapalım sonucunu bulalım yok ( ki bizde bile tam olarak olmuyor bu).

Dolayısıyla çiçek konusunu şöyle düşünün. Bir bitki düşünün meyve veriyor. Bitki canlı ancak meyve verdikten sonra çıkan dal ölüyor. Bu süreç hep bu şekilde devam ediyor. Yani uzun lafı kısası ve betimlemem anlamsız geldiyse orkidenin yaprakları ve kökler solmadığı sürece sıkıntı yok, çiçeğin ve sapının solması gayet doğal.
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Biraz daha forumda zaman gecirmem gerekecek. Kuruyan cicekli dali kesmeme gerek var midir peki?

bluedarkness Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön