View Single Post
Eski 28-08-2017, 21:05   #44
pakiz
Yeni Üye
 
pakiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-11-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 26
Sevgili Zeytin Severler,

Dal Sarsıcı Zeytin Silkme Makinesi bakıyorum, zeytin hasatı için yazdıklarınızı okudum. Gönül ister ki hemencik Stihl gibi saglam makineler alalim. Ama bütçe kısıtlı olunca her masraf için birçok araştırma yaparak en son karar verip harcama yapıyoruz. Aslında bütçenin yanında en doğru makine ile en doğru işlemi yapmak için araştırmaları genişletiyoruz

Heyecanlıyız, 100 adet zeytin ağacımız ile tanıştık Gemlik tipi zeytin, Orhangazi/İznik'te. 50-60 yaşında ağaçlar. Ağaçlar 3-4 metre arasında. Zeytinden sonra uygun budama yapacağız ama bu sene o tepelere ulaşmamız zor olacak. O yüzden zeytin silkmek için bir makine şart gibi gözüküyor. Bilginiz, tavsiyeleriniz var ise aşağıdaki sorular için desteğinizi rica ederim.

1. Zeytine zarar vermemek için taraklı zeytin silkme makinesi yerine dal sarsıcı kancalı makine daha doğru bir seçim mi? Kanca aralığının 3-3,5 cm olması bir engel mi?

2. Kadıoğlu makineden benzinli kancalı dal sarsıcı ve tırpan aparatını beraber almayı düşünüyorum. Çünkü Kadıoğlu makine diğerlerine göre daha makul fiyatlarda gözüküyor. Ayrıca Max Extra diye bir marka da var. Bu marka ikisi bir arada 1000 tl diyor. Bu marka ile ilgili bilgisi olan var mı? Daha hesaplı ya da verimli başka bir marka tavsiyesi var mı?

3. İkisi bir arada olan makineler diğerlerine göre avantaj mı dezavantaj mı? Tırpan ile Silkme makinelerinin devir hızları fark ediyor mu?

3. İkinci el bu makineyi bulabilir miyim? 100 adet zeytin ağacı için ilk başta en az 2500 TL ile bu makineyi almak çok maliyetli olur mu? İkinci alabileceğim adresler var mı?

Destekleriniz için teşekkürler.


pakiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön