View Single Post
Eski 25-08-2017, 15:30   #197
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Sayın pria, biz bahçede mangal kullanıyoruz, torunlar bazen aynen sizin dediğiniz gibi kazdıkları bir çukur kenarına tuğla koyarak ocak yapıp patates, ayva ve üzerine koydukları ızgarada mısır pişirirler ama onlara bunun için bahçenin müştemilat kısmında izin veririm. ön bahçede ve kameriye yakınlarında olmaz.

Mangallarımızdan biri 5-6 kişilik ama diğeri uzunca ve rahat 20 kişiyi doyurur. Ateşi ya oğlum ya da Oğuz yakar, oğlum et pişirmede bir numaradır, et kursuna gitti.

Oğuz da mangalı yaktığında ateşin hafifçe küllenmesini bekler ve hakikaten güzel pişirir sardalyaları. Ben bazen asma yaprağına sararım kendim için ama o öyle sevmez.

Haklısınız iri iri, parlak renkli taze sardalya kurutulmadan piştiğinde nefis olur. Kim demiş ki çatal bıçak kullanılır diye, on parmakla dalarız valla.
İşin komik tarafı sardalyayı elle yer ama salatayı yerken balıklı balıklı ellerle tuttuğumuz çatalla yeriz.

Sardalya pişirme partimiz hep kalabalık olur, kokuyu alan damlar, güle oynaya yenir.

Pazartesi günü İstanbul'dan arkadaşlarımız geliyor, onları karşılamaya Bandırma'ya ineceğiz, Oğuz da balıkçıya telefon edelim de güzel sardalya gelirse bize ayırsın diyordu.
Allah nasip ederse salı günü öğle akşam arası güllü kameriyede güzel bir sardalya partisi yaparız. Hadi hanımefendiyi de alın buyrun gelin. Hem bakın bakalım bizim pişirdiğimiz güzel oluyormuymuş......

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön