View Single Post
Eski 19-08-2017, 22:15   #185
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Domatesleri, biberleri dipfrize depoladık..günlük 2-3 domates ayırıyorum kendime..kalanını eşe dosts akrabaya dağıtıyorum..
Bugün bi akraba kızımıza bi torba götürdüm..ablasına da daha önce 3-4 çeşit domates fidesi vermiştim..''ayy adnan abi, ablama verdiğin bi domatesten yedim..inan şimdiye kadar böyle bi lezzette domates yemedim''..dedi..methettiği domates Margaret Curtain'di..

Gelecek sene köyde yine baya bi domates tohumu, fidesi dağıtacağım gibi görünüyor vaziyet..

Fakat seneye ''siyah cin biber'' dışında biber ekmeyeceğim..tam olgunlaşmadan tahammül edilir durumda salatalarda veya ızgara işlerinde baya yakışıyor siyah cin biber..biber domates gibi değil..kökleri sanırım çok sığ..3-4 gün içinde tekrar sulamak gerekiyor..

Bugün 3 günlük zeytin sulama işini bitirdim..inşallah eylül yağmurları başlar da son sulama olur bu..3 sulamada 85 ton su vermişim 160 zeytine..salı-çarşamba kaolini de son kez atarak hafta sonu Ç.Kale'ye döneceğim..yeter bu kadar keyif..tam iki aydan beri köydeyim..yedik içtik, bereket versin..özledim Çanakkale'yi..

Giderken fidanlığın anahtarlarını çok sevdiğim akraba kızımıza bırakacağım..incirler, üzümler, domatesler hepsi onların olsun..ben bıktım yemekten artık

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön