View Single Post
Eski 13-08-2017, 14:30   #38
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Nomalde 25 derece civarı uygun ama 29 derecede de belki biraz daha hızlı ama sorunsuz olur.
Sanırım işlem tamamlanmış. Kokusunda da hafif bir değişim olmuş ama kötü yönde değil. Tam peynir gibi de kokmuyor. Resimde tam belli olmuyor, rengi aynı yoğurt suyu renginde çok açık yeşilimsi. Ph kağıdı ile 2 sefer ölçtüm. Değerler renk sıkalası ile gösterildiğinden hassas bir ölçüm olmadı ama 4 ile 5 aralığındaki renkle uyumlu. Toplamda 3 litrelik bir sıvı elde ettik.

Bir su bardağı kadar bu sıvıdan alıp, temiz bir suya bir yemek kaşığı pekmez ilavesi ile çoğaltmak istiyorum. Şişenin ağzının açık veya kapalı olması önemli olur mu? Bir de çoğaltım esnasında şişe içerisine az miktarda da olsa süt eklememe gerek var mı?

Gerçi şimdi zamanı değil ama turşu yaparken 10 litre suya bu 1.5 litrelik laktik asidin tamamı yeterli olur mu diye sorup böylece soruları sonlandırayım.(şimdilik)

Eklenen Resimler
 
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön