Bebek flamingo (Anthurium) sakin sakin büyüyor, şimdiden dört yaprağımız oldu
Bebek yelken (Spathiphyllum) ise büyüme konusunda anthuriumdan daha hızlı çıktı, altıncı yaprağının ucunu da gösterdi maşallah
Annemin hediyesi beyaz menekşem sanırım yerine alıştı artık. Kırılan bir yaprağını da yanına sokuşturuvermiştim, anaç yaprak kendinden emin bir şekilde ayağa kalkınca 'köklenmeye başlamış olsa gerek' diye düşündüm ama arkadaş köklenmekle kalmamış, yavrulamış bile!
Yıldız hanım (Stapelia grandiflora) bu sabah bir çiçek daha açtı, arkada Prenses'in (Epiphyllum oxypetalum) yarın gece açacak olan tomurcuğu ve henüz yaz dinlenmesinden uyanmamış olan Ayşecik ile yavrusu (Senecio rowleyanus) birlikte görülüyor...
Yıldız'ın yanıbaşındaki kahverengi saksıda ise canım babaannemin mezarından alıp getirdiğim bir avuç toprak ve çocukluk yıllarımda bahçemize kendi elleriyle diktiği, en sevdiği renge sahip/en sevdiği çiçek olan göç çiğdemi (Sternbergia lutea) soğanlarından var. Şu an uykudalar, inşallah sonbaharda sarı sarı açtıklarında burada paylaşırım.
Okumak isteyen olursa, babaannemin ardından yazdığım:
Sarı Oyalı Yazma
Mavi kelebeğim (Clerodendrum ugandense) usulca tomurcuklarını büyütüyor, onun hiç acelesi yok ama ben sabırsızlanıyorum