View Single Post
Eski 10-08-2017, 02:06   #69
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Alttaki afişte şöyle yazıyor:

"People who consume 1.5 eggs per week have nearly five times the risk for colon cancer, according to a study published in the International Journal of Cancer"

Sn Jezebel Türkçe'ye çevirmemiş ama ben yardımcı olayım, şöyle diyor:

"International Journal of Cancer'de (akademik araştırmaların yayınlandığı bir dergi) yayınlanan bir çalışmaya göre, haftada 1.5 yumurta tüketen insanların kolon kanserine yakalanma riski beş kat daha fazladır."

Bu dergi, büyük ihtimalle hakemli bir dergi olmalı. O yüzden, çalışmayı dikkate almakta yarar var fakat Sn Jezebel kopyala/yapıştır yapmayı sevdiği için, çalışmanın örnekleminden, içeriğinden bahsetmemiş. Makaleyi okuduysanız, lütfen ayrıntıları paylaşabilir misiniz Sn Jezebel?

Bir de en önemli soru şu:

Burayı okuyan insanların (pandaların okuma yazması olmadığı için belirtme gereği duydum), bu afişi dikkate alarak yumurta yemekten vazgeçtiklerini düşünelim. O durumda, yumurta yerine, B12 ihtiyacını gidermek için ne yemeleri gerekiyor? Yalnız, B12 iğnesini cevap olarak kabul etmiyorum çünkü doğal değil. Sn Jezebel cevap vermek istemiyorsa ve başka bir vegan üye yardımcı olabilirse sevinirim. B12 iğnesi olmayı reddedip aynı zamanda B12 eksikliğinden ölme riskini göze almak istemeyenlerin bunu bilmeye hakkı var.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Gerçekleri merak eden arkadaşlar

Forks Over Knives Belgeseli 2011 türkçe altyazılı olarak izleyebilirler.
Farklı sitelerde bulabilirler.

Ayrıca
Sağlık Komplosu (What the Health) 2017


Eklenti 654734


Bu belgeselleri izlemek bir çok konuda insanı aydınlatıyor.
Leonardo DiCaprio tarafından desteklenen film yapımcısı, zamanımızdaki en büyük sağlık sırrını ortaya çıkarıyor ve bu bilgiyi alan sanayi, hükümet, ilaç ve sağlık kuruluşları arasındaki gizli anlaşmayı inceliyor.


Eklenti 654736


Sevgiyle ve sağlıkla kalın.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön