View Single Post
Eski 09-08-2017, 15:40   #65
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Sn. Hulmus,
o çakıl taşlarının beyazlarını düşünmeyin bile ama yeşil olanlar bile fazlaca büyük görünüyorlar. Daha önce de tane boyutunun 2-4 mm civarında olmasının uygun olacağını belirtmiştim. Bunlar 1 -1.5 cm gibi görünüyorlar. Gereksiz derecede büyükler. Daha ince çakıl bulmanızı tavsiye ederim.

Bölgesel sağlıklı filizler ve ölen sürgünlerin açıklaması çoğu zaman kök problemidir. Bu az ya da fazla sulamadan dolayı ağacın köklerinde belli bölümlerin öldüğünü gösterir. Az sulama durumunda çoğu zaman toprak değişimine gerek yoktur. Düzenli bir sulama ve bakımla ağaç toparlar. Fazla sulama kaynaklı kök çürümesi oldu ise çoğu zaman sulamayı azaltmak çözüm olmaz. Çıkarıp çürük bölgeleri temizlemek daha doğru olur.

Yine de eğer o sağlıklı bölümdeki sürgünler çok iştahlı gidiyorlarsa dokunmamayı seçebilirsiniz. Ağaç onları uzattıkça güç kazanır yeniden ve problemin üstesinden gelebilir. Sulamayı tam doğru ayarda yapmanız önemli bu süreçte. Toprak değişimi yapmayı seçerseniz ağacı fazla hırpalamanız durumunda o sağlıklı sürgünleri de küstürme ihtimaliniz mevcut.
Seçim sizin.

Kolay gelsin.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön