View Single Post
Eski 07-08-2017, 13:35   #1648
K4GE
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 23
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alphan Mesajı Göster
Merhaba. Birkaç aydır bademle ilgili araştırmalar yapıyoruz. Bademcilik yapmak istiyoruz ancak İç Anadolu Bölgesi'nde yapabilir miyiz bilemiyoruz. Ağaç var, yetişiyor, biliyorum insanlar da bahçe kuruyor, dikiyor, emek veriyor ancak halihazırda İç Anadolu'da kurulmuş, 5-6 yaşını geçmiş, güzel verim alınan bahçeler var mıdır? Ağaç yetişebilir ama ilkbahar geç donları yüzünden tomurcukları zarar görür, meyve veremez. En büyük çekincemiz bu.

Arazimiz henüz yok. Hazineden kiralamayı veya uygun bir arazi bulursak satın almayı düşünüyoruz. Eğer İç Anadolu'da, özellikle Ankara civarında (Ankara'da ikamet ediyoruz) meyve verimi yüksek olarak badem yetişiyorsa, ona göre arazi bakacağız, yok eğer meyve verimi ilkbahar geç donları sebebiyle düşükse veya 2 yıl alınmıyor, 1 yıl alınıyor, sürekli don vuruyor gibi bir durum var ise İç Anadolu'yu hemen eleyip, Ege ve Akdeniz Bölgeleri'ni düşüneceğiz.

Kafamızdaki soru işaretlerini giderebilecek, İç Anadolu'da olgunlaşmış bahçelerden ve onların verimlerinden örnek verebilecek arkadaşlarımız yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
İyi günler, bence ticari olarak düşünüyorsanız iç anadolu bölgesini eleyin. Hobi olarak dikebilirsiniz; ancak ben ticari olarak yapacak olsam daha ılıman bölgeleri tercih ederdim.

K4GE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön