View Single Post
Eski 04-08-2017, 15:11   #2938
zeynepkavi
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Büvema Mesajı Göster
Tekrar merhaba. Dün farkettiğim birşey daha var. Orkidemin birinde yaprağının alt kısmında yapışkansı bir sıvı çıkıyor. Temizledim tekrar çıkıyor benek gibi. Sebebi nedir bileniniz var mı acaba ? Bu arada pek ilgilenen yok bana mı denk geldi acaba? Üzücü...
Merhaba Sn Büvema,
Aynı durumu ben de yaşamıştım ( bakınız; Orkide (Phalaenopsis) yapraklarındaki sorunlar konusu no 22) , o dönemki arastırmalarım sonucu bunun bir hastalık değil bitkinin su dengesi ile ilgili bir problem oldugunu, köklerin,yapraklarından buharlastırabileceginden fazla su cekmesi sonucu bazi hücrelerin patlaması oldugunu bulmuştum.
Akan suyun altında yapışkan noktacıkları yıkamıştım ve zamanla gecmisti. yaz aylarında ve istanbul şartlarında hava zaten cok nemli oldugundan ben bir susuzluk alameti görmedigim sürece orkidelerimi sulamıyorum sadece 3-4 haftadan bir duşta yıkayıp iyice süzüp yerine koyuyorum, 5 yıldır da bu sorun ile yeniden karşılasmadım. Benim tecrubeme göre bitkiye zarar veren bir durum degil ama yapraklar o şekilde delik delik kalıyor, iyileşmiyor.

zeynepkavi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön