Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan
g.c rondodan geçirdikten sonra domatesleri pişirirseniz çökelme olmadan ya da daha az çökelme ile dolaba koyabilirsiniz. pişirme sırasında domatesten çıkan çok fazla suyun bir kısmı buharlaşıyor hem daha yoğun aroması kalıyor hem de kullanırken susuz yapmanız gereken soslara fırsat sağlıyor. sıcak sıcak şişelerseniz tekrardan kaynatmanıza gerek kalmaz.
|
3 kişilik aile olduğumuz için kavanoz(0,5ltlik) açılınca bitiremiyoruz. Bu sebeple bu yıl pişirmeden buzdolabı poşetinde saklama düşüncem var. Birer öğünlük paketler hazırlayıp, tüketileceği zaman tencereye atma niyetindeyim.
Bu yöntemin bir zararı olur mu?
Pişirmeden saklayanlar yorum yapsa ne güzel olur.