View Single Post
Eski 30-07-2017, 22:35   #7
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi leoarslan Mesajı Göster
Organik gübreler köklendirmeyi hızlandırıyor. Bitki ilk başta yavaş gibi dursa da gerekli köklenme oluştuğu için sağlıklı büyüme oluyor.
Kompanze gübre dediğiniz şey aslında işlenmiş olsa da bitkiler doğrudan alabildiği için toprak değerleri bilinip verildiğinde bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum. bilinçsiz kullanım her alanda zararlıdır. BİTKİLER SONUÇTA ELEMENT VEYA MOLEKÜL BAZDA İŞLEDİĞİ İÇİN BİTKİDE SORUN OLMAZ AMA TOPRAKTA TUZLAŞMA OLABİLİR. TOPRAK ANALİZİ ŞART YANİ.
Her bitkide bulunabilecek optimum bitki besin elementi sınırları vardır,bu elma için farklıdır patates için farklıdır örneğin elmada % 1,6 potasyum yeterliyken pateteste %6-6,5 civarını bulur,organik gübreleme dahi toprak analizlerine göre ve ekilip dikilecek bitkiye göre belirlenmelidir.
Bunun yanında gübreler kombine edilebilir örneğin bor uygulaması verimi %30 civarında noksan yerlerde artırabilmektedir yani gerekli yerlerde organik gübrelere inorganik gübrelere takviye yapılmalıdır.
İkinci bir nokta çeşitli metaryellerle toprak ıslahı atlanmamalıdır eğer toprak ıslah edilmezse toprak analizi hiçbir anlam ifade etmez tek başına.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön