View Single Post
Eski 22-07-2017, 22:45   #227
Resulgur
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Kış İçin Hazırlıklar

Daha önce kış için fasulye kurutma ve turşu kurma işlemleriyle kış hazırlıklarına başlamıştık . Hasat ettiğimiz domateslerden elimize ne geçtiyse konserve yapalım dedik . Sn. SDurul un daha önce gazoz kapağı aleti kullanarak yaptığı işlemi bizde gerçekleştirdik.

Name:  IMG_20170722_204514.jpg
Views: 562
Size:  36.0 KB

Kabukları soyulan domatesler blender den geçirildikten sonra bir şişeye bir çay kaşığı tuz ilave edilerek şişelere doldurup kapak kapatılıyor.

Name:  20170722_120047.jpg
Views: 581
Size:  53.9 KB

Şişeler, tencere içerisinde suyun içinde 10-15 dakika kaynatılarak işlem tamamlanıyor.

Name:  20170722_140406.jpg
Views: 571
Size:  33.9 KB

Şişe dibinde su birikip tortusu yukarıda kaldı , normal midir ? Bilmiyorum ilk denememiz daha inşallah yanlış bir şey yapmamışızdır.

Name:  20170722_171923.jpg
Views: 580
Size:  47.8 KB

Not : Gazoz kapağı kapatma aleti + 1000 adet kapak 60 Tl ye kargo dahil , alındı. Daha sonra farklı doğal içecekler yapıp şişelemeyi düşünüyorum. Tariflerimizi tabi ki sizler le de paylaşıcaz

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön