View Single Post
Eski 21-07-2017, 18:42   #50
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Çin karaağacı iç mekanda da bakılabiliyor ama en sağlıklı ortamı kesinlikle dış mekan. Pencerenizi açık tutmanız çok fayda sağlar ama ağacın geceleri de rüzgara ihtiyacı var. Pencereden ne kadar hava alsa da dışarısı gibi olmaz elbette.

Kırmızı örümceklerin kuru ortamı sevdiği doğru, ağacı spreylemek onları rahatsız eder ama sizin durumunuzda sürgün ucu kararmasının olası sebeplerinden biri mantar enfeksiyonu olduğu için önermedim spreyi. Kırmızı örümceklerden en kısa sürede kurtulun. Son kullandığınız ev yapımı karışımın sonucunu takip edin, yeterli değilse akarisit alın. Düzenli olarak daha önce tarif ettiğim kağıt testini yapın, canlı var mı takipte olun.

Bu dönemde kök budaması önermeyiz. Zaten siz de eğer saksı değişimi yaparsanız kök budamayacaksınız, şayet varsa ölmüş/çürümüş kökleri alacaksınız. Dediğim gibi, sağlıklı köklerin 1 milimetresini bile kaybetmek istemezsiniz. Ama çürük kökleri geriye doğru, sağlıklı alana kadar toplamak fayda sağlar.

Ağacınız için en uygun kök budama zamanı, bahar başında, dallarındaki tomurcuklar açılmadan hemen önceki günlerdir.

Sağlıklı kök öbeklerinin olduğu bölümdeki toprağa hiç dokunmayın, ölü kökler zaten etrafındaki toprağı da tutamayacaklardır, tutsalar da çok cılız olur. O bölgelerdeki toprağı köklerle birlikte alabilirsiniz.

Köklendiriciler ağaçta yeni kök oluşumunu aktive eden, tetikleyen ürünlerin genel adıdır. Çeşitli asitler ve hormonlar içeren farklı ürünler vardır. En çok tercih edileni Indolbutrik Asit, IBA diye geçen üründür. Yine bir zirai ürün merkezine durumu anlatıp köklendirici sorarsanız size uygun bir ürün vereceklerdir.

Toprağınız dediğiniz gibi hızlı kuruyorsa ve yüzeyi kurudukça suluyorsanız yine tekrarlıyorum kök çürümesi olmayabilir sorun. İsterseniz öncelikle şu kırmızı örümceklerden tam olarak bir kurtulun. Ağaç zaten bir rahatlayacak o durumda. Sonrasında geriye kalan ufak sorunlarla kendisi de başedebilir. Yeni sürgünlerin gidişatını gözlemleyin. Problem yoksa müdahale etmenize gerek kalmaz.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön