View Single Post
Eski 21-07-2017, 08:41   #22
coskunahm
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-07-2015
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 30
Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba,
Blog epey bir süredir atıl, çünkü biz de çok bir şey yapamadık maalesef. En son geçen baharda paylaşımda bulunmuşum. Bulduğum ilk fırsatta blog yazısı yazacağım. İşler yeni yeni hızlanıyor inşallah. Geçen sene neler yapmaya niyet ediyorduk (blogda yazmıştım) ve neler yapabildik/yapamadık hızlıca yazayım, detaylarını blogda yazarım:
* Kompostumuz olmadı. Elimi orakla kestiğim için çalışmamız yarıda kalmıştı. Kompost boyutu istediğimiz ölçüde olmadı o yüzden (0,5mx1m olabildi). Anlatacağım başka sebepler de ilave edilince ilk kompost denememiz sizlere ömür Ama yılmak yok.
* Tekerlekli çapayı (wheel hoe) yaptırdım sanayide ama henüz toprağımızı işleyemediğimiz için kullanamadım. Seneye inşallah.
* Korunga ekimini yaptık (Fukuoka'nın doğal tarım tekniğiyle, çapalamadan). Epey bir kısmı tuttu tohumların. Onu da yazacağım.
* Tohum takasından aldığımız tohumlarla denediğimiz, çapalamadan, saman malçıyla yaptığımız sebze yetiştirme maceramız da fiyasko oldu Envai çeşit sebzeler, kucak kucak domatesler beklerken, birkaç tane dımıtıs alabildik sadece. Bunun da tahmin ettiğim nedenlerini yazacağım.
* Solucan çiftliğimiz mutfak balkonunda düşük hızda devam ediyor, henüz bahçeye transfer edemedik.
* Arsanın rüzgar dilimlerine göre kuzey ve güney sınırına 50 tane sedir fidanı diktik. Önemli bir kısmı tuttu. İnşallah kaybetmeyiz onları.
* Arsa yolumuz HALA tamamlanmadı (belediye bugün-yarın bitireceğini söz verdi, bakalım).
Evet koca bir senede ancak bunları yapabildik. Dediğim gibi bundan sonra hızlanma ümidindeyiz çünkü hedefimiz seneye yazın evimizi inşa edip yaz-kış kalacak şekilde (1420m rakımlı) bahçemize göçmek. Bunun için de önce tek göz (36 m2) bir bağ evi yapmak istiyoruz.
Aktif solar evimizin ekolojik ve ekonomik olmasını önemsediğimizden saman balyalarından yapmak niyetimiz var. O yüzden önümüzdeki haftalarda bu bağ evini deneme amaçlı kendi imkanlarımızla yapacağız.
Aşağıda sizlerden istişare amaçlı birkaç şey soracağım. Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Sevgiler.

coskunahm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön