View Single Post
Eski 21-07-2017, 08:21   #15
bomsas
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-01-2017
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 17
Yenileme

Yaz taili için bir süreliğine evden uzak kalmak zorunda olduğumdan yola çıkacağım gün sistemi fulledim ve bağ-bahçe işlerinde çok hevesli olan sitemizin güvenliği Suat abimize sisteme göz kulak olmasını rica ettim. Döndüğümde beni büyük bir hayal kırıklığı karşıladı. Maalesef domatesleri asmak için tahtalardan yaptığım direkler yana yatmış (nasıl olduğunu henüz kestiremedim) ve sadece bir kaç tanesi hariç bütün domateslerin dalları üst kısmından kırılmıştı. yapraklar cılızlaşmış ve solmuş 2 salkımlarda alt çürüklükleri başlamış, biberlerin çiçekleri dökülmüş, ve salatalıklar hiç toplanmadıından kabak gibi büyümüşlerdi. yeni salatalık ta üzerinde çok azdı. işte kimse sizin baktığınız gibi bakamaz sonuçta.

Neyse hevesimizi kaçırmaya gerek yok. Böyle olmuyorsa daha sağlamını yapalım diye yola koyulduk. Kutu profilden 2,5 mt. yüksekliinde 3,5 x 3,0 metre ölçülerinde bir karkas projesi hazırladık. Böylece hem domateslerin sırık boylarını daha fazla uzatabileceğimden verimlilik artabilecek hem de taşıyıcılar daha sağlam olacak. Aynı zamanda çocukların zarar verebileceği bölgeye de polikarbonat koruması koyabileceğim.

Zekasına çok güvendiğim Aziz kardeşim sağolsun atölyesinin kapılarını açtı. Daha önce projeyi çizip malzemeleri çoktan temin etmişti bile (böyle dost nerden bulunur )
Bu arada ustalar aç çalışmaz prensibiyle ilk iş olarak onları doyurduk. Bu konuda Namet de çalışan Erol kardeşimize yemek konusundaki sponsorluğundan dolayı teşekkür ediyorum. Aklın durduğu saatlerde projeye dokunuşlarıyla iş bitiren Yener usta ve bize gitmeyin diye yalvaran misafirperver Sezar'a da teşekkürler.


İşte bir kaç resim;

Eklenen Resimler
     
bomsas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön