View Single Post
Eski 20-07-2017, 20:17   #839
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Bu, tohumu doğadan toplanmış yabani bir biber çeşidi değil. Bhut Jolokia ile Habanero'nun hibritlenmesiyle üretilmiş bir Capsicum chinense biberi. chinense biberlerinin hem çimlenmesi hem de çiçeğe dönüp meyve vermesi genelgeçer (örneğin kıl ya da cin) biberlere göre daha uzun zaman alıyor. Genelde hasat edilmesi, fideler şaşırtıldıktan sonra 100-120 gün kadar sürer.

Hasat süresi uzadıkça, bitkinin hastalıklara, sıcağa, aşırı veya az neme, zararlıların hasarına uğraması olasılığı artıyor. Biberin çaprazlanmasında kullanılan ebeveyn biberler de tropik iklimlere ait olduğu için Carolina Reaper, adaptasyon sorunu yaşıyor olabilir ama Türkiye'de yetiştirip başarılı sonuç alanlar da var. Ayrıca, pek bilinmez ama Türkiye'de de chinense türüne ait biberler var.

Sizler Carolina Reaper'ı yetiştirene kadar üreticisi daha acısını piyasaya sürecek

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi andronova Mesajı Göster
şunu diye bilirim carolina dan önce ektiğim sıradan cin biberlerim meyve verdi hatta ilk meyveleri kızardı dal kalınlıkları falan carolina ya göre baya iyi,şu zaman itibariyle carolinalar çiçekte büyüklük oranlarıda cin biberlerine yakın,sorulması gereken soru carolinalar neden meyveye geçmiyor?

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön