Konu: Nergis
View Single Post
Eski 20-07-2017, 18:50   #2960
Dumlupınar
Ağaç Dostu
 
Dumlupınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-08-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,916
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi verdoque Mesajı Göster
Ülkemizde birçok konuda olduğu gibi bu konuda da anladığım kadarıyla kayda değer ne bir çalışma ne bir kaynak var. Olsaydı sanırım siz gönderinizde görüşünüzü desteklemek üzere paylaşırdınız.

Koskoca Amerikan Nergis Topluluğu oturmuş, çalışmış bütün kayıtlı nergislerden bir veri tabanı oluşturmuş ve sağolsun saklamayıp herkesin kullanımına açmış. Adamların bizim tartışmalarımızdan haberi bile yok, kendi ilgili alanları dahilinde bir çalışma yapmışlar. Sn. Pria da araştırıp bulmuş. Durduk yere şaibeli kaynak falan diyorsunuz, alemsiniz doğrusu. En azından ciddi ciddi oturup emek verip sistematik bir veritabanı oluşturmuşlar, şaibe bunun neresinde? Karşı tarafın kanıtlarına karşı kanıt sunmak yerine çamur at izi kalsın anlayışıyla kanıtları itibarsızlaştırmaya çalışmak da tam bir Türk usulü tartışma yöntemi.
Koskoca ülkenin nergis topluluğunun oluşturduğu veri tabanı beni hiç ilgilendirmez.Bunuda bir kanıt olarak kabul etmiyorum.Gösterilen kanıta karşı ülkemizin her köşesinde Karaburun nergisi adıyla anılan türün çok yoğun kokulu olduğunu söylüyorum.Hepsi bu.Bununla karşı tarafın kanıtlarını itibarsızlaştırdığımı nasıl söylüyorsunuz ?Herkesten o ülkenin araştırmalarının kusursuz olduğunu değerlendirmesini ve doğruluğunu onaylamasını bekleyezmezsiniz.
Hiç bir zaman hayatımda kimseye çamur atmadım.Atılan bir çamurda yok.Bu yüzden izi olmayacak.Hayret ettim.Bu çamur olayına...
Size Türk usulü dışındaki tartışmalarınızda başarılar...

Dumlupınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön