View Single Post
Eski 19-07-2017, 15:19   #49
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Sn. Jezebel, yazdıklarınız, verdiğiniz örnekler beni böyle düşünmeye itti ve sizin mesleğiniz itibarıyla da yine çok değerli bir meslektaşınız olan ve 6 senedir biz Türk insanını bilinçlendirme ve yaşamında yaptığı bir çok yanlıştan dönme imkanı ile rehberlik eden bir doktora bu bakış açınıza da ben üzüldüm. Ama ilk siz değilsiniz eleştiren. Gebeliğimde Karatay' ı referans göstermemden rahatsız olan kadın doğumcumu değiştirmiştim zira bana ısrarla OGTT yaptır diyordu kendisi. Ben hayatımın hiç bir döneminde şekeri yüksek çıkmamış biri olarak, Hba1c testini düzenli yaptıran biri olarak bu saçmalığı kabul etmediğim için ve gebelikte şeker yükletip bebeğime bu kötülüğü yapmadıysam sebebi bu bilince eriştiren Karatay' dır. Neyse ben neden kendisini beğenmem gerektiğini aynen sizin gibi okuyarak ve okuduklarımı zihnimde süzerek değerlendiriyorum.

Size seçiminizden dolayı tüm kalbimle sağlık dilerim ama benim de şahsi fikrim sizin bir süre sonra bu kararın yanlış olduğunu anlayacağınız yönünde.

Paylaştığınız fotoğraflardaki yiyecekler benim de et tüketmeyi tercih etmediğim zamanlarda kendime hazırladığım tabaklardan. Çok faydalı, lezzetli ve beslenme için doğru tercihler. Ama sonuçta sadece bu beslenme yetersiz.Gluten alerjisi zor gerçekten. Bağırsak sistemi geçirgen hale geldiğinde bunun en iyi tedavisi için ilikli kemik suyu öneriliyor biliyorsunuz. Ben gluteni hayatımdan alerjim olmadığı halde çıkarmaya çalışıyorum. Sizi de tercihinizden ötürü desteklemek isterdim ama sağlıklı olmadığına inandığım için ki bu da benim doğrum, üzülüyorum. Ben de veganlık iyi bir seçim olsa hemen seçeyim de sağlık için yumurta, et, yoğurt, balık gibi besinleri hayatımdan çıkartsam eminim şu an sahip olduğum kan değerlerim negatif yönde değişecektir. Sonuçta gerçek beslenme varken neden takviyelerle suni bir yola başvurayım.

Demokrasiye ve doğal olarak çok sesliliğe aynı zamanda mesnetli olan her şeye olan inancımdan dolayı da asla faşist bir kafada değilim, neden susturmak isteyeyim sizi?? Sadece kişileri etkilemek bazen çok kolay. Bazen de çok zor. Kimseye yanlış yol göstermek gibi olmasın konuştuklarımız, herkes sonuçta okumuyor, araştırmıyor, düşünmüyor. Körü körüne her şeye inanan insanlar yüzünden bugün bu haldeyiz ya...

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön