View Single Post
Eski 19-07-2017, 11:32   #47
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Ben de sayfada yazılanları bir süredir takip ediyor, ilgiyle okuyorum. Beslenme tarzım ne vejateryen ne de vegan. Tam aksine takip edenlerin bileceği Dr. Canan Karatay' ın beslenme üzerine, sağlıklı yaşam üzerine yaptığı açıklamalardaki prensipleri kendi yaşam tarzıma uygulamaya çalışıyorum ki öncesinde bugüne kıyasla sağlıksız beslenmeme rağmen yıllar içinde düzenli yaptırdığım gayet detaylı testlerde son 3 yıldır tiroid ve d vitamini dışında hiç bir değerim normal sınırların dışında çıkmamıştır. Buna rağmen bugün Karatay, Aydın, Perlmutter, Mercola gibi doktorları okuyor ve beğeniyorum, söylediklerini uygulamaya çalışıyorum ve çok memnunum.

Burada ve her mecrada olduğu gibi kişi tercihlerini yaşar ve bu onun en doğal hakkıdır diyerek beni şu noktada Sn. Jezebel' in bir " tıp insanı " olarak sayfadaki idealini de belki biri kurtulur yazarak, illa ki kendi savını empoze etmek isteyen tavrı yordu ve bana saçma gelen bu sava yazma ihtiyacı duydum. Ne de olsa belki biri beni de okur da bir yanlış karardan döner.

Tek tek her cümlesini, her savını alıntılayıp sorgulamayı durumu kişiselleştirmek olarak alması yüzünden ben o kısımları kendine saklıyorum. Kendisine sağlık dilerim fakat bu yeni beslenme düzeni için uzun dönemde kendisi için endişeleneceğimi düşünüyorum ne yazık ki.

Bu arada hiç bir gıda temiz kaynaktan gelen balık ve kırmızı etten alacağımız faydayı bedenimize ikame edemez. Latin Amerika orijinli chia tohumu, amaranth, kinoanın beyazı, siyahı, orta asyadan bize ithal edilen karabuğdayı belki glutenden uzak beslenme adına alternatif olabilir tercihtir, gluten hassasiyeti sağlık sorunudur ayrıca bir şey diyemem. Ama eti hayattan çıkarıp bütün bunları altın tepside sunsanız dahi sağlık adına bu doğrudur demek için sunulan tüm savları ben de naçizane çok zayıf ve temelsiz buldum. Dengeli beslenemeyiz bu şekilde. Zaten veganlık dengeli beslenme prensibinden öte prensipleri ön planda tutar hatta anayasasıdır, buna inananlar vegan olur. Ama sağlık budur diye ortaya atılmazlar. Ama sağlık her şeyden önemlidir.

Ayrıca kusura bakmayın Sn. Jezebel ama bu tarz bu kafa ne yazık ki bana bugün hüküm süren bir başka kafayı çağrıştırdı. Veganlık, vejateryanlık bir tarikat sanacağım neredeyse sayenizde. Körü körüne bu söylediklerinize inanma şanssızlığını yaşamaz umarım hiç kimse. Sağlık gerçekten mühim mesele çünkü.

Şaka bir yana bir insanı etkilemek hayatında yanlış bir dönüm noktası olabilecek bir fikre kapılmasını sağlamak için uğraşmak yerine siz kendinize dikkat edin yeter.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön