View Single Post
Eski 17-07-2017, 13:30   #36
Hulmus
Yeni Üye
 
Hulmus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-07-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 15
Merhaba, Ulmus parvifolia (Çin karaağacı) olduğunu düşündüğüm bonsaimin problemleri var. Ocak 2017'de almıştım.

Bundan 2ay önce mayıs ayı gibi yapraklarını dökmeye başladı. Yapraklar önce siyah beneklerle kaplanıyor sonra sararıp düşüyordu. Araştırmalarıma göre black spot (siyah nokta) mantar hastalığıydı bu.(Resim A'lar)

Sonra bu hastalığın üstüne 1ay önce yapraklarda beyaz noktacıklar eklendi. Ve üzerlerinde beyazlı siyahlı minik böcekler vardı ve yaprakların üzeri toz kaplı gibiydi. Bu böcekler de araştırmama göre two spotted spider mite(kırmızı örümcek biti)'tı. (Resim B'ler)

1ay önce yapraklarına mancozeb içerikli mantar ilacı ve Acetamiprid içerikli böcek ilacı sıktım. Böcekler etkilenmedi, fakat yapraktaki siyah noktalar gitti.

Son 2 haftadır da yapraklarına ve toprağına NeemAzal isimli ürünü kullanıyorum. Böceklere etki etti %80 oranında. Fakat hala var böcekler sanki. Sigara külleriyle de 1 kere fısfıs yaptım yapraklarına ve toprağına.

1hafta önce de toprağında beyaz minik yuvarlak böcekler gördüm ve toprağına sulama suyuna Acetamiprid katıp suladım 1 kere.

Son hali bu ağacımın. (Resim C'ler) Yapraklarının uçları kahverengileşiyor ve bir süre sonra dökülüyor. Yaprakların çoğunda toz kaplanmış gibi bir görüntü var. Yeni sürgünleri de tam gelişemeden kararıp dökülüyor. Yaprakları epey dökülmüş durumda.Ve ağacımın gövdesini beyaz bi tabaka kaplamış durumda.

Neler önerirsiniz. Yardımlarınızı bekliyorum.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMG_8019.jpg (40.7 KB, 94 views)
Dosya Türü: jpg IMG_8017.jpg (78.1 KB, 94 views)
Dosya Türü: jpg IMG_8016.jpg (77.1 KB, 93 views)
Dosya Türü: jpg IMG_8021.jpg (50.4 KB, 91 views)
Hulmus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön