View Single Post
Eski 16-07-2017, 23:34   #67
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
İlk resimdeki meyvede çiçek burnu çürüklüğü gözüküyor. Meyve çeperinin oluşumuna katkıda bulunan başlıca mineralin Kalsiyum olduğu biliniyor. Bitkinin toprağında Kalsiyum eksikliği olabilir. Bir diğer olasılıkta da toprakta yeteri kadar Kalsiyum olabilir ama, başka bileşenlerin fazlalığından dolayı, bitki Kalsiyum'u alamıyor olabilir.

Bir de sizin iki haftada bir çorba kaşığı kadar vermeyi tavsiye ettiğiniz gübre suda çözünüyor mu? Bitki zaten yaşam döngüsünün sonuna gelmek üzere. Eğer bahsettiğiniz gübre suda çözünmüyorsa, kısa süre içinde ve özellikle yüzeyden granüler halde verilmesi ne kadar etkili olacak?

Bitki stres altında gözüküyor. Meyve tutum aşamasında günde bir kez sulanması stres seviyesini daha da yükselttiği gibi meyve lezzetini de azaltacaktır.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi latif.07 Mesajı Göster
Bitkiye sadece azot gübresi zamanla yetersiz geleceği ve bitkinin azotun yanında fosfor ve potasyuma da ihtiyacının olduğunu düşündüğüm için tavsiye ettim.
-Sürekli azotla beslenirse bitki büyür gelişir çiçeğe durmaz geç çiçeklenir çiçekleri dökülür ya da meyveleri büyümez. Sadece azot verilirse bitki fazla yapraklanır ve dayanıklılığı azalır diye biliyorum yanlış mı biliyorum

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön