View Single Post
Eski 15-07-2017, 10:50   #98
mustafa1882
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-06-2006
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa1882 Mesajı Göster
kardeş sana kim dedi oraya uygun olan memecik diye? oranın zeytini trilya cinsidir. memecik demek eşek zeytini demek. ne yağı yağdır ne zeytini zeytin. aydın bölgesinin zeytinidir. edremit için senin bölgen eğer rakımı yüksek olan kısımlar ise olmaz. en ideali trilye dir.
mesaja geç yanıt verdim ama oranlama iyi olmuş. bol bereketli günler dilerim.

bu arada büyükbelen zeytincidir. hem de sağlam zeytincidir. yağı çok başarılıdır. büyük zeytine eşek zeytini deniyor ama tekir aslında eşek zeytini değildir. memeciğe eşek zeytini denir o da eskilerden kalma bir tabirdir aslında. ama ben de manisalı olduğumdan damak tadı elbet ama sofralık olarak bile edremitten vazgeçemem.

ekiliş dikiliş yapılırken lütfen kendi isteğimizi değilde bölgenin şartlarına uyum sağlayacak çeşit ekim dikimi yapalım.
dikim sıklıklarını literatüre göre değil de parsele ayıracağımız zamana göre dikim sıklığı yapalım. adam çifçidir tek işi o dur 3.5X5 dikim yapar sonuç alır, ben memurumdur sene de 3 defa tarlaya giderim 7X7 dikimden sonuç alamam ağaçlar birbirine girmiştir gibi. bu işi bölgedeki bilinçli köylülere danışarak yapmak mantıklı diye düşünüyorum. Herkese bol bereketler dilerim

mustafa1882 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön