View Single Post
Eski 10-09-2007, 16:12   #29
hfz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 810
Çok teşekkür ederim. Çok güzel yöntemler yazmışsınız ama ben pek bir panikteyim. Açıkçası tam karar veremedim ne yapacağıma. Çünki dersime çok çalışmadım. Bir şey yapmadan önce forumdaki yazıların tamamını okumam gerek. Ben yarısını bitiremedim.

Sevgili bonsaisan'ın verdiği ölçülerde -Ko-mono-bonsai:15-30cm bonsai ve chu-mono-bonsai: 30-60 cm bonsai- arasında kaldım. Ama 30 cm daha iyi olacak gibi geldi.

Şu an dalları hiç ellemek istemiyorum, alalı henüz bir ay olmadı ve yeni budanmıştı. Tekrar budanma stresi yaşatmak istemem. Ama 2 boy büyük bir saksıya alıp, sevgili cemboa'nın belirttiği şekilde üstten kökleri biraz açarak (kalan kısımları hiç topraktan ayırmadan) bahara kadar kendine gelmesini ve gelişmesini beklemek istiyorum.

Baharda da ana budamayı ve kök budamayı birlikte yapmak istiyorum. Uygun olur mu? Hem o zamana kadar daha fazla bilgilenmiş ve ne yapmak istediğime tam karar vermiş olurum.

Yalancı Karabiber'i zaten bonsai için almamıştım. Gerçek Karabiber diye yanılıp almıştım. Elimde olduğundan değerlendirmek istedim. Şimşir ve o iyi bir deneyim yaşatabilir bana. Ama kökleri konusunda iyi ki uyarmışsınız, benim bilmem mümkün değildi. Daha dikkatli olurum..

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön