View Single Post
Eski 14-07-2017, 09:59   #87
Guernica
Yeni Üye
 
Guernica's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2016
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AÇakıcı Mesajı Göster
Merhaba, benim bahçem Çanakkale'de 4 tarafındaki yollara 100 mt, köydeki evlere 100 mt ve denize 400mt yakın, hiçbir yerinden yol geçmiyor ve tapuda meyve bahçesi olarak geçiyor. Bu şekilde yolu olmasa bile meyve bahçesi niteliğinde bir arsaya ev yapabilir miyim?

Bu soruyu resmi bir başvuru ile Çanakkale İl Özel İdaresi, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'ne sormam gerektiğini öğrendim. Fakat şöyle bir sorun var ki; oraya soruyu sorunca arsaya imar izni verilirse, park yol gibi terk edilmesi gereken alanlar da ortaya çıkabiliyormuş... yani arsanın mt2 olarak küçülme ihtimali var.

Ayrıca Çanakkale seneye Büyükşehir olacaklar listesine alınmış, Büyükşehir olursa şimdiki köy, mahalle olacak. şimdi mi müracat etmeliyim, mahalle olunca mı? yani eğer büyükşehir olmadan müracat etmem gerekiyorsa geç kalmadan müracat edeceğim, ama mahalle olunca müracat etmem gerekiyorsa 6 ay daha bekleyeceğim...
Sorduğunuz noktalar konusunda bilgi sahibi değilim ancak belki size bir yardımı olabilir diye akıl yürütmek istiyorum. İmar izni ile ilgili bakılan temel noktalardan biri kadastral yolun olup olmaması. Belki ilçe belediyesi ile konuşup imar planına yol eklenmesi şekilde bir revizyon talebinde bulunabilirsiniz.

Mahalle - köy değişimi ile bu tip başvurulara yanıt almak daha meşakkatli olabilir. Bahçemize komşu olan kişilerin anlattıklarından bildiğim kadarıyla yetki büyükşehire devredildikten sonra işlem yapma konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Örneğin kuyu kazdırma için izin konusuna yerleşim birimi mahalleye döndükten sonra İl Tarım bakıyor ve onlar da jeoloji mühendis raporunu şart koşuyorlar, köy statüsündeyken bu şart aranmıyormuş (10 metreden derin olmayan kuyular için). Bu verdiğim örnek artan burokratik adımların Çanakkale'nin büyükşehir statüsü kazanmasıyla size daha fazla merhale çıkarabileceğini işaret ediyor bence. Sanki büyükşehir değişimi olmadan bu konuda adım atsanız daha hızlı yol almanız mümkün olabilir. Tabi araştırılması gereken çetrefil bir durum bu, sizi yanlış yönlendirmek de istemem.

Guernica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön