4 yıldır bahçemde besliyorum. Bir dişi getirmiştim 9 tane yavruladı. geceleri yavrularını peşina takıp dolaşıyor. Salyangöz yedikleri söylenmekle birlikte yediklerine hiç şahit olmadım. Ancak diğer her türlü böceği yiyorlar. Karafatma, kene, ve bilimum bahçede olabilecek ufak veya büyük böcekler.
Ben çoğunu ormana bıraktım. Şu an bir tane var. Bahçe katında olduğumdan eve girerler her tarafı da dolaşırlar. Görür de seslenirseniz geri dönüp çıkar giderler, tabi 15 dakika sonra yeniden girmek üzere
Yetişkinlerin bahçede karşı karşıya geldiklerinde birbirleriyle hızlı ve sesli nefes vererek çıkardıkları sesler eşliğinde yaptıkları danslar çok ilginçtir. Gece karanlığında bunları çıplak gözle görmek biraz zordur sadece seslerini duyarısınız, ancak bir kameranız varsa rahatlıkla izleyebilirsiniz.
Kendisine yabancı bir canlı yaklaştığında ve çok kortuğunda aniden titreyerek dikenlerinin kendisine temas edene girmesi için tepki verir. Tutmasını bilmiyorsanız dikeni battığında bir müddet yakıcı olabilir. Dayanılmayacak bir şey değil. Tutup kaldırmak için iki elinize yandan alt kısımına doğru uzatıp ayaklarını avucunuza oturtursanız sorunsuz tutarsınız altı yumuşaktır ve ayakları bir yere temas ediyorsa kendini kapatmaz.
Sevimli ve yararlı hayvanlardır.