View Single Post
Eski 12-07-2017, 17:30   #47
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
farklı uygulamaları

Güler Hanım yöntemini çok güzel anlatmış ellerine sağlık.

ben de ek olarak araştırdığım kadarıyla bir iki yöntem daha varmış onları da söylemek istedim ve bu sene itibariyle deneyeceğim.

1. yöntem

salkım(ağlayan söğüt), keçi/kedi söğütlerinden herhangi birisini kullanabilirsiniz. doğal yapıları ve etkili madde itibariyle fark yoktur. ince dallardan seçmek daha etkili olmaktadır. kaynamak üzere olan ama kaynamayan su içerisine söğütler 3-4 cm büyüklükler halinde kesilerek koyulur(yapraklarıyla birlikte konur ) ve demlenmesi beklenir. Yaklaşık 2- 2.5 saat kadar sonrasın da 1-2 gün karanlık bir ortama kapalı olarak koyuyoruz. sonrasında dilerseniz buzlukta dondurup sonralarında buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında köklendirilecek çelikleri içine koyuyoruz.

2. yöntem

söğüt dallarını yine yeni sürgünlerden koymuş olduğunuz kabın derinliğinin 2 katı kadar büyüklükte topluyoruz bu yöntemde ne kadar çok söğüt olursa o kadar hızlı ve etkili. toplanmış olan 50-100 kadar söğüt dalı yaprakların girmediği suyun içerisine konur. suya girecek kısımlardaki yapraklar toplanır. ortalama 6 hafta ile 8 hafta kadar beklenir. suyun jelimsi bir yapıya sahip olacağını görürsünüz. bu jelimsi su köklendirme hormonu olarak kullanılabilir.


konu ile daha detaylı bilgiyi deneyerek paylaşmaya çalışacağım. deneyen olursa da yorumlarını beklerim.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön