View Single Post
Eski 10-09-2007, 14:45   #3
TigerX
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
İlginize teşekkür ederim....

Anlaşılamayan konulara elimden geldiğince aydınlatıcı bilgiler vermeye çalışayım...

Çamların cinslerini ben de tam olarak bilemiyorum. İğneli tür olduğunu biliyorum. İğneleri düz değil. 1-2 cm aralıklı çentikleri var gibi. Çentikler çıkıntı yapıp 1-2 cm ara ile iğnelerin üzerinde yüzük gibi duruyor.

Duvardaki çatlakları ben de görmedim. Bana dün akşam telefonda, hem bahçe duvarı tekrar çatladı ve yıkılmak üzere dediler, hem de evin gövdesinde çatlak var dediler. İşte ben esasen evin gövdesinde çatlak yapar mı onu merak ediyorum. Bahçe duvarı o kadar önemli değil. Bahçe duvarı için 50 yıllık ağaçları kestirtmem.

Ağacın gövdesi sürekli bilinsiz kesilemlerden hafif bir yamukluğa sahip. Buna biraz da bina neden oluyor. Çünkü 2. katı öne doğru çıkıntılı yapmışlar. Ağaç da buna uyum sağlayarak binadan hafifçe uzaklaşmak için yamuk bir şekil almış. Ağacın ana gövdesi zeminde binadan yaklaşık 1 metre, üst kısımlardaki gövdesi ise binanın 2. katının çıkıntılı olmasından dolayı yarım metre kadar mesafededir.

Bahçe duvarını 1 dolu bir boş örmeleri teorik olarak iyi bir fikir ama giriş katı zamanla asfaltın yükselmesinden dolayı yer altında kalmış durumda. Eğer 1 dolu 1 boş örerlerse en ufak bir yağmurda veya sel de evi aniden sel basar. Bu nedenle bu onlar açısından imkansız. Zaten esas mesele de bahçe duvarı değil de, ana binanın temeline ve duvarlarına zarar verip binayı ileride yıkıma kadar götürecek bir zarar vermesidir. Böyle birşey olabilir mi ben bunu öğrenmek istiyorum?

Komşunun dediğine göre kökler kalınlaştıkça üzerindeki betonları çatlatırmış. Kökler binanın altından yana doğru yayılıp, zaman içinde kalınlaşıp temeli oynatırmış. Şimdiden ana bina duvarlarında 1-2 yerde çatlak varmış. Ben pek ihtimal vermesem de komşu hatırına böyle bir araştırma yapmam lazım. İnsan insana zararsız lazım...

Fotoğraf yaz tatilinde evin görünümünü çekmek için çekildiğinden yakın plan değil. Fakat aşağıda sizin için fotoğrafı biraz daha yakınlaştırıp tekrar gösterdim. Umarım ağacın cinsini tesbit etme açısından size çok daha yardımcı olur.

Şu an için Mersin 'e gitmem ve olayı yerinde incelemem mümkün değil. En yakın ihtimal ile 29 Ekim tatilinde gidebilirim. O zamana kadar da ne kadar şey öğrenip gidersem o kadar bilinçli inceleme yaparım ve hatta gerekiyorsa bu işten anlayan kişilerin kimler olduğunu öğrenebilirsem Onlara inceleme yaptırırım.

Yeni sorular olursa bildiğim kadarısı ile cevap veririm. Yeterki şu sorunu ağaçları kesmeden halletmenin bir yolunu bulup, komşuya da zarar vermeyelim...

Eklenen Resimler
 
TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön