View Single Post
Eski 02-07-2017, 15:56   #37
arslanereli
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2014
Şehir: sakarya
Mesajlar: 142
1. Soru.
Evet havuz denedim borulardan önce 8 tane havuz vardı 1200 metrelik yerde. Sıkıntıları şöyle.
1. Havuzda besin eklendiğinde karıştırmak çok zor homojen karışma olmuyor. Ben her havuza bir pompa koydum havuzun içine de 20 metrelik kangal boru koydum. 32 lik kangal boru. Kangal borunun sonunu kör tapa ile kapattım. Sağlı sollu olmak üzere 20-25 cm aralıklarla dedim ki motorun bastığı şu buralardan havuzun farklı bölgelerine sağolsun eklediğimiz besin karşısında diye. Yine de havuzun farklı bölgelerine farklı ecler ölçtü.
2. Nem sorunu. Havanın suyla teması sonucu çok fazla nem çıktı. Sirkülasyon fanları ile kurutma ya çalıştım ama yine de 80-90 altina düşmedi nem. Havuzun yüzeyini tamamen tapattim strafor ile yine de nemden dolayı mildiyo hastalığını engelleyemedim ilaç atmak zorunda kaldım.
3. Oksijen meselesi. Özellikle kışın fazla su tüketimi olmuyor fakat suyun içindeki oksijen tükeniyor. Suyu aktarmak gerekiyor. Fakat aktarırken de ortama nem salıyor. Desen ki akvaryum misali biraz yüksekten veya bir oluktan akitayim oksijen alsın o zaman da nem zıplıyor baş edemiyorsun.
Havuz sisteminin iki artısı var benc1. Kökler çok rahat gelişiyor
2. Sıcaklık düşüşüne göre daha dayanıklı. Suyun gel sogumasindan kaynaklı aşırı soğukları biraz tolero ediyor.

2. Soru.
Şu an ortalık yanıyor. Sera kenarlarında 1.50 cm sineklik var dört tarafta. Üstte %55 lik gölgelik var içerde iki tane sirkülasyon fani var çalışıyor ayrıca yeni olarak içeriye iki sıra sisleme için hat dosedim. Bugünkü gibi aşırı sıcaklarda bile 34-37 arasında öğle saatlerinde.

arslanereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön