View Single Post
Eski 02-07-2017, 13:52   #30
mister73
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Hamm, Ankara, Bergama
Mesajlar: 493
Exclamation İyi pazarlar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Veganların protein eksikliği çektiği bir yanılgıdır.
Çok yönlü beslenip hayvansal proteine ihtiyaç duyulmaz.


Eklenti 653081


Bitkisel vitamin kaynakları


Eklenti 653082


Ve kanıt olarak alttaki linkte dünyaya nam salmış vücut çalıştırıcılar.
Pek mağdur görünmüyorlar.


Vegan Bodybuilders: The World's Best


Kedi ve köpek haklarını savunup sonra da mideye hayvan etini indiren ülkem hayvan hakları savunucuları bana pek samimi gelmiyor ne yazık ki.
O hayvan ise bu da hayvan, hatta kalpleri ve gözleri daha büyük, annesi ve kardeşleri var.
Teşekkür ederim.
İnsanların hepçil (hem et hem de ot yiyen) beslenmeye daha uygun yaratıldığını düşünenlerdenim (sindirim sitemimiz de buna çok müsait) ancak her türlü beslenme fikrine de saygılıyım; sloganlaştırmamak ve karşı görüşe hayat hakkı tanımak şartıyla. Hayatın birçok alanında olduğu gibi beslenme konusunda da "tek doğru diyet" diye bir şey yoktur bence. Önemli olan vücudun ihtiyaç duyduğu besin ögelerini uygun miktar ve şekilde almaktır. Ve doğal olarak yaşanan coğrafya, gelir düzeyi, örf-adet gibi etkenlere bağlı olarak bunu yapmanın milyonlarca farklı yolu vardır ve hepsi de bir ölçüde doğru, bir ölçüde yanlıştır. Bunu yaparken ne bitkisel ne de hayvansal besinlerde aşırıya gitmemek, bu besinlerin hangi yollarla üretildiğine dikkat etmek, insan ve çevre sağlığına zararı olmayanları tercih etmek yeterli olur gibi geliyor.

Bu konuyla ilgili rastladığım İngilizce bir yazı ve onun başarılı bir tercümesini (Vegan Beslenme ile ilgili 11 Çok Yanıltıcı Bilgi) paylaşmak isterim. İyi okumalar...

Hayvan hakları savunucularının etçil beslenmeleri ne kadar normal ise, bana göre agaclar.net gibi bitki sevdalılarının bir araya geldiği platformun üyelerinin otçul beslenmeleri de o kadar normaldir.

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön