View Single Post
Eski 29-06-2017, 11:05   #8
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BonsaiAknHtc Mesajı Göster
Aynen biraz acele olmus olmasi ihtimal bende verilen tavsiye uzerine boyle birsey dusunup yaptim insallah duzgun bir sekikde buyumeye devam eder ve guzel bir sekilde olusum sagliyabilirim
Büyümeye devam eder, gelişir, güzel bir ağaç da olur ona şüpheniz olmasın ama şöyle düşünün, gelişip kalınlaşmaya ihtiyacı olan bir fidanın üzerindeki enerjinin yarısından fazlasını aldınız ondan o budamayla. Budama genelde yeni başlayan arkadaşlara çok basit ve hatta keyifli bir işlem gibi geliyor, budama olmadan bonsai yapılamayacağı da doğru, ama ne zaman, nasıl, ne için budama yapıldığının anlaşılması biraz daha zaman isteyen bir süreç.

Fidanınız kestiğiniz yerin etrafından sürgünler verecek. Diğer dalını da uzatmaya, onun üzerinden de yeni sürgünler vermeye devam edecek. Bir süre bırakın kendi halinde büyüsün. Büyümesini izleyip ondan keyif alın. Gövdesinin de kalınlaştığını göreceksiniz zamanla. Ara ara buraya gelişim fotoğraflarını ekleyin, hep birlikte bakalım neler yapılabileceğine.

Aday sayınızı da artırabilirsiniz eğer ortamınız müsaitse. Eğer ilginiz sadece afra üzerineyse daha kalın gövdeli, daha yaşlı adaylar bulmaya bakın. Onlar üzerinde hemen dalları oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Keyifli hobiler.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön