View Single Post
Eski 29-06-2017, 00:04   #194
CEMERY
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-04-2017
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 1
Merhaba, Yazlığımda yetiştirdiğim Macintosh cinsi elma ağacımdaki yeşil bitler ile zirai ilaç kullanmak suretiyle mücadele ediyorum, ilaçlama sonrası ertesi gün bitlerin öldüğünü gözlemlesem de, sanırım karıncalara ve yazlık olması sebebiyle ilaçlama periyodundaki sarkmalara bağlı yumurtalarda ki lavraların bite dönüşmesine engel olamıyor, nihai sonucu alamıyorum.
Bu arada yapraklarda zamklanma ve kara bir film tabakası oluşumu başladı, ilaçlama esnasında **** bahçe sularken yapraklara su tutuğum esnada bu film tabakasını parmaklarımla ovaladığım da bu tabaka gidiyor, yaprak büyük ölçüde temizleniyor. Ama o kadar çok yaprak ile bu şekilde mekanik mücadele imkansız.
Yaptığım araştırmalarda, Yeşil yaprak bitlenmsinin bir sonucu olan ve fumajin olarak tarif edilen ballı/zamklı siyah filmin, yaprakların fotosentezine mani olduğunu, dolayısıyla meyve tutumuna, meyve kalitesine ve yaprakların kurumasına sebebiyet verdiğini öğrendim. Ancak bu musibetle nasıl mücadele edeceğime kara zamksı dokudan nasıl kurtulacağıma dair bir bilgiye ulaşamadım. Bu problem ile ilgili yardım ve yönlendirmelerinizi rica ederim.

Saygılarımla,
C.E


Düzenleyen CEMERY : 29-06-2017 saat 00:11 Neden: yazım hatası
CEMERY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön