View Single Post
Eski 25-06-2017, 17:50   #1
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Vegan tatlılar

Yeni konumuza nefis bir tarifle başlamak istiyorum..

Sağlıklı ve vegan (çiğ vegan hatta) beslenirken tatlı krizlerimizi mümkün olduğunca sağlıklı yiyerek atlatmamız için. Atıştırmalık, yemekten sonra tatlı niyetine ya da eş dosta hediyelik olarak yapabilirsiniz.

Süper kolay bir tarif, beğeni garantili

MALZEMELER
2 su bardağı (sb) çekirdekleri çıkarılmış kabaca doğranmış hurma
1 sb fındık içi
3 tatlı kaşığı kakao
Gerektikçe eklemek üzere 2 yemek kaşığına kadar su
Bulamak için toz tarçın

**tarifte fındık yerine ceviz badem koyabilir, tarçın yerine hindistan cevizine bulayabilirsiniz..

Ben ekstra malzeme olarak o sırada elimde olan ahududu posasını değerlendirmek için ekledim, aşamalara bakınız.

YAPILIŞI
1. Fındık içlerini robota koyup bulgurdan irice parçaladım ve kenara aldım.

2. Robota hurma, kakao ve robotun dönmesi için bir kaşık su koyup macun kıvamına gelene dek çalıştırdım.

3. Fındık ve hurmalı karışımı birleştirip tahta spatula ile iyice harmanladım. (Bu sefer önceki gün yaptığım tatlının sosu için kullandığım frambuazların posasını 2 yemek kaşığı kadar ekledim, normal kıvamından daha cıvık bir macun oluyor bu durumda suyu gerekirse sonradan ekleyin - elinizde taze meyve posası olduğunda aklınızda olsun)

4. 15x15 cm Kare bir kabı pişirme kağıdı (ya da streç film) ile kapladım ve macun karışımımızı sıkıca bastırarak yerleştirdim.

5. Spatula ile üzerini düzeltip buzdolabına koydum ve 2 saat dinlendirdim (en az 1 saat kalmalı).

6.Soğukken temiz ve keskin bir bıçakla uzun bonbonlar şeklinde kestim. İsterseniz top şeklinde yuvarlayabilirsiniz.

7. Her bir parçayı tarçın dolu kaseye daldırıp iyice buladım ve küçük kestiğim yağlı kağıt parçalarına sarıp uçlarını kıvırdım.

Eklenen Resimler
 
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön