View Single Post
Eski 20-06-2017, 20:27   #8
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Köylü akrep konusunda deneyimli. Keşke soktursaydım akrebe kendimi demesinin sebebi ise vakti zamanında baldırında geçmeyen ağrısının, aynı akrep tarafından bacağının bir kaç yerinden sokulması sonrası yok olmasıymış. Bizim bu tarafın akrebi açık kahverengi renkte oluyor, küçük çocuk için büyük tehlike ama alerjisi olmayan büyükler için hayati tehlike arzetmediği söyleniyor. Ama çevrenizde bulunduğunu bilmek keyf kaçırmaya yetiyor. Köylünün akrep sokması umurlarında değil, bir diğer komşum yazın bağda domuz beklerken yattığı yerde akrep soktuğunda ( üstelik boyun nahiyesinden) feneri yakar onu bulur öldürürüm, bir bardak su içer geri yatar uyurum diye anlatmıştı. Onlara şerbetlenmiş diyorlar akrep zehrine karşı.

Akrep gündüz pek dolaşmaz bahçede, serin yerde yatar. Taş altı en sevdiği yerlerdendir, tavuklar bunu bilir eşeleyerek bahçeyi, onları bulur ve beslenir. O sebepten bahçede tavuk beslemek akrep için iyi önlem diye bilinir, kedinin de onu görünce affetmeyeceğine bende inanıyorum. Bahçeye gittiğimde beni bekleyen bir kaç kedi misafirim oluyor onlara mümkün olduğunca iyi bakıyorum .
Akrep sokması bir nevi botoks yerine geçiyor herhalde. Sosyete duymasın, estetikçiler işsiz kalır, doğada da akrep kalmaz.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön