View Single Post
Eski 17-06-2017, 00:28   #5
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Kreş konusu ağacın sökülmesini mantıklı ve makul bir duruma sokuyor. Yani biraz da yukarıda belirttiğim gibi istenmeyen bir ağaç konumundaymış, söküp atılacak bir ağacı kurtarmaya çalışmanın sezonu ve zamanı olmaz. Doğru olanı yapmışsınız. Çocuk kreşinde porsuk ağacı gerçekten çok yanlışmış. Onun oraya dikilmiş olması, üstelik Almanya gibi bir yerde oldukça ilginç. Neyse ki farkedilmiş ve düzeltilmiş.

Ağacı yerinden sökerken zaten en doğrusu olabildiği kadar çok kökü ve kendi toprağıyla birlikte alıp çıkarmaya çalışmaktır. Bu konuda doğru yöntemi izlemişsiniz. Ama bu kütlenin altına ve çevresine geçirgen bir karışım eklemeniz çok iyi olurdu. Lav taşı ya da pomza (bimstein) kırığı kullanmanız iyi olurdu. Tek başına torfu tohum çimlendirmek dışında kullanmıyoruz (ki ben onun için bile kullanmıyorum). Dediğim gibi fazla sulamamaya özen göstermeniz, gerektikçe sulamanız önemli olacak.

Doğadan ağaç sökümünde herşeyden önce bilmeniz gereken, konunun yasal boyutudur. Eminim orada da buradaki gibi doğadan ağaç sökmek yasak ve ciddi cezai yaptırımlara bağlanmış durumdadır. Öncelikle bu konuları araştırmanızı öneririm.

Evet internette son zamanlarda gerçekten çok yanıltıcı bilgiler ve görseller yayınlanmaya başladı, çok ciddi bir bilgi kirliliği oluştu. Bu konuda dikkatli olmak gerekiyor. Bir de akılda bulunması gereken konu verilen bilgilerin hangi iklimde, ne zaman, hangi tür ağaç için veriliyor olduğu. Singapur'da doğadan tropik bir tür ağacı kökleyip güzelce yıkayıp saksıya diken ve başarılı olan birinin verdiği bilgiler sizi bağlamamalı, bu ayrımları iyi yapmak lazım.

Biogold'un bir zararı olmaz ama ağaçta bir hareket görmeyi beklemek daha iyi olur. Köklendirici ürünleri araştırıp bulabildiğiniz birini kullanmanız daha elzem şu an için.

Kolay gelsin. Umarım yaşatırsınız.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön