View Single Post
Eski 16-06-2017, 21:53   #4
Levonardo
Yeni Üye
 
Levonardo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2012
Şehir: Gevelsberg
Mesajlar: 28
Merhabalar Malina, ( az önce cevap yazmistim ama göremedigim icin tekrar yaziyorum ). Fotograf ekleme konusunu okumustum, tekrar göz gezdirdim. Bilgilendirme ve konuyu Dogru yere tasimaniz icin tesekkür ederim.

Merhaba Nicholai Hel, zahmet edip detayli bilgi verdiginiz icin tesekkur ederim öncelikle. Agac söküm sezonunun gectigini bilmiyordum, yine de üzüldüm. Hatta empati kurup bir yandan vicdan azabi dahi cektim, tabi ona en güzel sekilde bakmayi düsününce ( Bülbül'ü altin kafese koysalar, ille de Vatanim dermis, o da ayri ) bir nebze kendimi rahattim desem yeridir. Agaci söktügüm ortam cocuk kresi ve agacin renkli ve zehirli meyvelerinin cocuklar icin cekici ve riskli olmasi sebebiyle, o ortamda bulunmamasi gerekiyor. Bunlar benim bahanelerim olsun.

Bahsettiginiz gibi Dortmund'a yakinim ve yaz mevsimindeyiz ( öyle diyebiliriz ). Bildiginiz üzere bu civarlarda orman ici yürüyüs yollari oldukca cok. Bu firsati degerlendirip ormandan aday agaclar toplamayi düsünüyordum Insallah ormandaki güzel Bonsai adaylarinin büyüsüne kapilip sökmeye kalkismam...

Konuya dönersem bircok hata yapmisim, agaci tekrar dogal ormana kavusturayim desem daha da vahim bir durum yaratmis olabilirim sanirim. Köklerini kendi topragindan ayirmadim, oldugu gibi duruyor. Sadece alt kisim Torf ve üst kisimda Torf var onuda tekrar belirteyim. Sanirim dün forumda okumustum BioGold isimli bir Bonsai gübresi iyi demislerdi, ondanda temin edebilirim. Yani uygun kosul yaratmaya calisirim. Ve tabi ki en önemli konulardan biri olarak sabirla bekleyecegim.

Bu arada söylemeliyim ki, internette bircok agac söküm videosu var ve sökülen agaclarin köklerini yikayip hemen saksilara aliyorlar. Bunlarda oldukca yaniltici oluyor bizim gibi yeni baslamaya hevesliler icin. ( Hata yapinca baskasini suclayan cocuklar gibi oldu biraz )

Cok karmasik cevap yazmis olabilirim kusura bakmayin. Ben mesajinizi tekrar okuyacagim ve belirttiginiz sürgün gelisi vb. konulari gözlemleyecegim. Degerli bilgiler icin tekrar cok tesekkür ederim.

Levonardo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön