View Single Post
Eski 16-06-2017, 07:29   #7
nebula72
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-01-2017
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi latif.07 Mesajı Göster
Seranız hayırlı olsun

Bu sezonu bu sera ile belki geçirebilirsiniz ama gelicek sezona 1e1 veya 2 ye 2 profil borudan yaparsanız daha dayanıklı ve saglıklı olur düşüncesindeyim. Plastik boru kullanmanız sağlıklı olmamış gibi en azından bu kadar büyük bir sera için iskeletin plastik borudan yapılması biraz da olsa riskli. Sera büyüdükçe dayanıklılıgı azalır yani plastik borular uzadıkca dayanıklılıgı azalır ve esneme payı artar ve sera rüzgarda yıkılabilir.
Nasıl anlatıcam bilmiyorum ama mesela arabalar hızlandıkça hafiflerler veya uçaklarda hızlandıkça yükselirler bunun nedeni arabanın motor kaputu tavan bagaj yüzey alanlarının alt tarafına oranı daha fazla olmasıdır rüzgarın temas ettigi yüzey alan arttıkça o bölgede basınç düşmesi olur hızlı rüzgarlarda sizin seranızın üst tarafının yere oranla yüzey alanı büyük oldugu için seranın üstünde basınç düşmesi olur naylonunuz yırtılır ya da sera yerinden kalkar o yüzden demirden yapılsaydı en azından sera böyle riskli bir durumda yıkılmaz sadece naylon masrafı açardı ama sizin seranız plastik boru ve bu serada yıkılma ya da uçma tehlikesi var.

bu seneyi geçirsinde seneye artık biraz daha sağlam yaparım.şimdilik sorun yok.sadece 3-4 ay kullanılacağı için kolaya kaçan bi çalışma oldu.

nebula72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön