View Single Post
Eski 11-06-2017, 23:18   #74
Poyrazs
Ağaçsever
 
Poyrazs's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2017
Şehir: bursa orhangazi
Mesajlar: 43
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi weysel.83 Mesajı Göster
istanbul Beykoz'da şu an ödemesi devam eden 2b arsaya herhangi bir yapı yapılabilir mi? Arazi 2 dönüm. İstanbul olduğu için prosedürü zorlarlar mı?
Merhaba weysel.83;

Arsanız 5000 m2 altı olduğu için yapı yapamazsınız, beykoz'da bende yer baktım biliyorum 2b tapuların tamamı tarla vasıflı zaten bu kanun daha evvelden oraya yerleşmiş devlet arazisini kullanan kişilerin kullandığı arazileri tapulandırmak maksadıyla çıkarıldı. 5 dekar üzerinde ise kadastral yola cephelik şartı var.

Tarlanızda evvelden belediye kayıtlarında baraka, ev gibi bir yapı gözükmüyorsa olmaz.

Şu şansınız olabilir ancak:

Köy nüfusuna kayıtlı kişilerin yani köylülerin tarlalarına yapacağı derme çatma yapılar yani konteyner ve ya kerpiç ev gibi, muhtar izniyle yapılabiliyor. Tabi bunun içinde o köy nüfusuna kayıtlı ve orada ikamet ediyor olmak gerekiyor.

İkinci bir seçenekte tekerlekli yani mobil bir ev koyabilirsiniz. Bu izne tabi değil, elektrik ve su içinde tarımsal izin alabilir ve mobil evinize bağlayabilirsiniz tabi bunun içinde tarımsal faliyette bulunmanız gerecektir.

Kanunlar eskisi gibi değil bu sebeple ne yaparsanız yapın mutlaka muhtar be belediye ye danışarak yapın daha sonra hem ceza hemde yıkım gibi sıkıntılara maruz kalmamış olursunuz.

Ayrıca tarla vasıflı yer almak isteyen arkadaşlara önerim: Mutlaka ve mutlaka alacağınız yerin durumunu ilgili tapu dairesinden öğrenin. Bu adresten https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ size gösterilen yer mi değil mi anlamaya çalışın hatta iş ciddiye bindi ise kadastro çağırıp resmi tespit yaptırmakta fayda var. Başka yer gösterilip başka yer satın alan çok sayıda mağdur var. Çok düşünüp, araştırıp hamle yapmanızı dilerim.
Sevgiler.

Poyrazs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön