View Single Post
Eski 07-06-2017, 13:44   #1574
Nejat@
Yeni Üye
 
Nejat@'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2017
Şehir: istanbul
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meminaydin Mesajı Göster
Herkese merhabalar,

Bu işlerde acemi biri olarak ustalardan yardım talep edeceğim.

150m2 civarı ufak bir bahçede sebze yetiştirmeye çalışıyorum fidelerimi diktim onlara EMA vermeyi düşünüyorum 1 lt olarak temin ettim. EMA'yı suya hangi oranda karıştırmalıyım. Ayrıca sulama suyumuz şebeke suyu yani klorlu bu durumda ne yapmam lazım.

EMA'yı damlamadan humik asit ve iz element ile birlikte vermeyi düşünüyorum uygun mudur uygunsa oranları ne olsun? Birde kaç parçada vereyim EMA'yı bitkilerime?

Ayrıca bulundugum yerde mantari hastalıklar çok yaygın bitkiye bir geldimi kurtulması pek mümkün olmuyor bitkinin. EMA kullandıgım için organik olanlar dahil hiçbir mantar ilacını sanırım kullanamayacağım bunların yerine ne yapmamı önerirsiniz.
sn. meminaydin iyi günler, Elimden geldiğnce sorunuzu yanıtlamaya çalışayım. Şebeke suyundaki klor EMA daki bakterileri öldürür. İmkanınız varsa şebeke suyunu üstü açık bir depoda 24 saat beklettikte sonra kullanın, böylece klor buğarlaşarak suyu terk eder. Dozaj olarak 1lt su için 3ml EMA 5 kafi gelir. Genede tedarikçinize sormanızda fayda var.
EMA nın topraksız tarımda iz elementlerle birlikte iyi sonuçlar verdiği söyleniyor, humik asitle birlikte güzel bir kombinasyon olur.
Mantar hastalıklarına karşı önleyici olarak, toprağa karıştırmak suretiyle toz kükürt kullana bilirsiniz.

Nejat@ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön