View Single Post
Eski 06-06-2017, 17:20   #55
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yalper Mesajı Göster
Artık senin adın bundan böyle migros orkidecisi olsun
Isin sakasi bir yana benim ismim orkide sevenci olsun o yeter bana Migros gibi piyasalar sikintili bugune ozel bir indirim yapildigi icin alacaklar alsin son Migros alisverisini yapsinlar dedim

Ayrica Migros gercekten cok ilginc her vakit duzenli olarak fiyatlar oynuyor, bir mekan bir mekani tutmuyor. Yapi marketi orkide savascisi olmamda tamamen ticari kaynakli bir urun olusu. Yoksa her zaman kendi NOID orkidelerimde olmustur. Hatta Kruger'daki marketten deseni icin cok begenip aldigim var (ama indirim kollarim o ayri konu). Hatta yanlis hatirlamiyorsam sizin orkidenizde ayni benim orkidemin tipindendi, degisik olanlari arada cikiyor. Ama gercek zevk hangisinde derseniz iste orkidenizden sacilan mis gibi kokular, guzel ve cesit cesit desenler. Bu desenler ve kokular ozel uretim sonucuyla olusabilecek birsey cunku ticari mantik genele hitap eder. Ilk post mesajim bu konuyu ozetliyor aslinda. Cogu orkideci de ayni sekilde NOIDleri vardir fakat koleksiyonun ciddi bir kismi hybrid turdur.

Blogumda daha detayli acikladim ancak ben kendi kullandigim saticilari guven anlaminda soyluyorum ve ayni zamanda kalitesi icin soyluyorum. Yoksa ogrenciyim hani reklamiyla isim olmaz gucum olmaz,bir sahis disinda zaten kendilerini yakindan gormuslugum yok bu boyle bilinsinde Ha Migros'tan almissiniz ha gitmissiniz Ebayden siparis etmissiniz insanin kendi tercihi. Ama 100 tl o dendrobium cattleya ya mi veririm yoksa ustune biraz daha koyup sn Ziya Soner den mi alayim diye sorarsaniz cevap ikincisi.

Artik valla bu konulari yazmayacagim bu hafta deflasking prosedurunden bahsedecegim. Sn.Doku Kulturcu'de durum aciliyeti nedeniyle sagolsun ozel mesajan yardimci oldu. Onlarida gecirip deneyimlerimi aktaracagim. Ama ben arastirma yaptigimdan biliyorum bu isin uzmani degilim. Yabanci forumlarda ogreniyorum,okuyorum kendi yorumumu katip sizlerle paylasiyorum.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön