Bugün çiçek açmış şekilde yol kenarında gördüm ve internette araştırınca
kapari olduğunu öğrendim.Tekrar bitkinin olduğu yere gidip küçük tomurcuklarından topladım.Sorularım biraz garip olabilir ancak tanımadığım bir bitki olduğu için sormak istedim.Tomurcukların içini açtığımda fotoğrafta görüldüğü gibi gelişmemiş halde erkek ve dişi üreme organları çıktı.Bunların tamamı mı yeniyor acaba.Günlük tüketim miktarı nedir? Tad olarak biraz acılık var ancak bana çok kötü gelmedi keskin bir baharat gibi (tabi acısı alınmadan anca 1-2 tane yenebilir çok yenemez gibi) .Bu nedenle tuzlu suda bekletmeden yenir mi? Zeytin yağında bekletsem uzun süre saklayabilirmiyim ve bitki özünü yağa salacağı için hem bitkiyi hemde yağı birlikte kullanılabilir mi
vb. farklı tüketim ve kullanımlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim.Farklı kullanım yöntemleri hakkında bilgiye ulaşamazsam mecburen tuzlu su salamura ve turşu tariflerine yöneleceğim.Oldukça şifalı ve besleyici bir bitki gibi görünüyor çiçekler açmaya başlamış sevenler tomurcuk toplamaya başlayabilir