View Single Post
Eski 02-06-2017, 23:30   #295
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asyaa Mesajı Göster
Ay gözümü korkuttunuz çok narin mis gibi bakımı ben bahçede olsa herhalde bu sorunlar yaşanmazdi sanırım saksıya pek uygun değil. Okuduğum yerler toprak saksı diyor belki buda etkiliyor olabilir. Ben çok az sulama yi düşünüyorum. En azından curumesinden iyidir diye düşünüyorum.
Sn. asyaa;

Çok az sulama da iyi değil. Benim geçen yıldan olan ağlayan kalplerin iki rengini saksı içerisinde balkonda bırakmıştım. Bahçenin bulunduğu yer çok daha yüksek olması nedeni ile. Saksılardan bir tanesi balkonda dip tarafta yağmur suyu alamayacağı yerde kalmış. Diğeri ise kenarda yağmur ve kar altında kaldı. Baharla birlikte kenarda olan canlandı.Yukarıda bulunan beyaz renkli dicentra. Diğerinde ise hiç hareket yok. Ali bey ile görüşmemde susuz kalmaması gerektiğini ancak drenajının da iyi olması gerektiğini söyledi. Hemen kenara alıp saksıyı sulamaya başladım. Bir süre sonra filiz verdi. Yukarıda olan ile aşağıdaki bu fotoğraf aynı zamanda çekildi.

Name:  DSCF0096.jpg
Views: 458
Size:  67.6 KB

Toprağı kuruyunca yeniden suluyordum. Beyaz olan büyüdü, çiçeklerini açarken pembe olan yeni yeni yaprak çıkarmaya başladı. Tam zamanında su vermeye başlamışım. Gübreli çok daha büyük bir saksıya aktardım. Toprağı kurudukça suladım. Canlandı, büyümeye başladı. Gübreli toprakta olunca da nerede ise ölmekte olan bitki çok güzel oldu. Ancak diğeri kadar henüz çiçek açamadı. Büyümeye devam ediyor. Çiçek tomurcukları da var. Dinlenme dönemine geldiğinde kalıcı yerlerine nakletmeyi düşünüyorum.


Düzenleyen Muda : 03-06-2017 saat 01:33
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön