View Single Post
Eski 02-06-2017, 17:50   #186
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst Mesajı Göster
Tohumdan üretimle alınan fidenin büyümesi açısından kayıp olmaz. Bu bitki kazık kökü olan bir bitki. Fidelerin kazık kökleri kesilmiş olduğundan gelişme yavaş oluyor.
Bu bilgiyi göz önüne alarak deneme de yapabilirsiniz.
5 metrelik ağaçtan toplam yarım kilo meyve anca olur. Belki kuşlardan ben yanlış görüyorum ama 2 kiloyu imkansız geçmez.
Kazık köklerin kesildiğini nereden okudunuz? Fidanlar zaten tüpte yetiştiriliyor, kök kesmenin neden gerektiğini anlayamadım.
Verim açısından muhtelif bilgi var. Benim fidan aldığım yer en gerçekçi bilgileri vermiş. Yüksek verim söyleyip, insanları büyük beklenti altına sokmanın anlamı yok. Fidan aldığım siteyi tercih etmemin bir sebebi de afaki miktarlar değil, gerçekçi miktarları belirtmişler. 10 yaşından sonra 10 kilo yaş meyve diye söyleniyor. 10 yaşında artık ağaç olmuş bir bitkiden, budamanın iyi yapılmasıyla bu miktar uçuk değil.

Bu bitki nasıl 5 metre oluyor? Budama önerilerinde en fazla 2 metre boya izin verilmesi tepenin sürekli kesilmesi öneriliyor. Çin sitelerinde kalın gövdeli ağaçlar var, insan boyundan yüksek değil.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön