View Single Post
Eski 31-05-2017, 15:50   #1528
SoğanlıBitkiler
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-05-2017
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi wakan Mesajı Göster
Merhabalar, drenajın ektisi büyük. Saksı altında su birikmesi durumunda kökler ve hatta soğanlar çürüme gösterebiliyor. Bu yüzden derin saksı ve drenajı iyi toprak olmalı. Saksının en altına taş dizip toprağı onun üstüne dökmek saksıda kalan suyla köklerin temasını bir nebze azaltabilir. Daha sağlıklı bir gelişim olur.

Her soğan ve beslendikleri ortam farklı olduğundan gelişme hızlaarı değişkenlik gösterebilir. Hatta bu sizin için iyi bile sayılır, daha uzun süreli çiçek görürsünüz.

Çiçeğin dişicik tepesi tek bir şey için koparılabilir, bitkinin döllenmesini engellemek. Tohumdan lilyum yetiştirmek uzun bir süreç ve genellikle soğandan çoğaltma yapılıyor. Bitkinin gücünün tohuma değil de soğana gitmesi için döllenmesi engellenir.

Lilyumlar kesme çiçek olarak kullanılabilir, kesip vazoya alabilirsiniz. Çiçekleri aldığınız bitkide yeterince yeşil aksam kalmasına dikkat edin ve kendi doğal süreçlerinde kurumasını bekleyin. Soğanlara giden besinler yapraklarda üretildiğinden soğan gelişimi için yapraklar çok önemli.
Sayın : Wakan, fotoğraflarda görüldüğü üzere açan çiçekler yapraklarını ve üzeri tozla kaplı kısımlarını dökmeye başladı. Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir. Soğanların güçlü kalması için yapraklar döküldükten sonra kalan yerlere müdahalede bulunmam gerekir mi. Sabırla ilgilenerek cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Eklenen Resimler
  
SoğanlıBitkiler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön