View Single Post
Eski 31-05-2017, 13:25   #52
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Sayın Akcabardak basligı görünce şu İstanbul ıspanağı nasıl oluyor diye bir bakıyım dedim bilindik çıktı ya
Bizim ilcede komsumuz 4-5 sene öncesinden bey mancarı diye vermisti.O sene ekip bir daha da ekmemistim.Gecen sene bir köken kendiliginden cıkmıs epeyce büyümüstü..Ne kadar seyrek olursa büyümesi o kadar güzel oluyor.Buralarda nedense ot türü bitkilere pek önem verilmiyor.Aslinda o kadar cok kıymetli bitki var ki etrafımızda..

Sn. Zekoş evet bilmediğimiz daha bir çok bitki var, bildiklerimizin de maalesef sizin dediğiniz gibi kıymetini bilmiyoruz, oysa ne kadar faydalı olduklarını göz ardı ediyoruz, üstelik te bildiğimiz ıspanaktan daha lezzetli ve değerli bana göre.

Elinizde tohumu var ise bence değerlendirin, ben tohumları hiç ekmiyorum, ama tohumsuz da kalmıyorum, bir kök tohum için mutlaka bırakırım, olgunlaştıktan sonra dipten kesip bahçenin bir köşesine toprağa sağlam bir şekilde saplıyorum, bütün kış orada rüzgar, fırtına yağmur tohumları oradan oraya savuruyor.

Kendi kendine ne zaman nerede isterse çimleniyor, çok sık olan olursa aralarından çekip seyreltiyorum, dediğiniz gibi seyrek olursa daha kuvvetli gelişiyorlar.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön