View Single Post
Eski 31-05-2017, 11:00   #1526
SoğanlıBitkiler
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-05-2017
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi wakan Mesajı Göster
Önce sondan başlayayım, sizdeki lilyumlar asiatic türler sanıyorum. Onların da renk varyeteleri çok olur ama kokuları olmaz. Mis gibi bir koku istiyorsanız oriental türlerden edinin. Benim balkonda koku rüzgarı oluşturuyorlar. Tabii renklerini beğendiğim asiaticler de var, ama dediğim gibi onlar sadece görsel amaçlı.

Toprak dezenfeksiyonu için farklı metodlar var. Bazısı kimyasal bazısı fiziksel. Ben şahsen ikisini de kullanmıyorum. Ama forumda aratırsanız bir takım ilaçlar ve fırınlama, su buharı gibi fiziksel yöntemler hakkında bilgi bulabilirsiniz. En sık fırınlama yapılıyor ama bu topraktaki yararlı mikroorganizmaları da yok ediyor o yüzden tercih etmiyorum. Toprağına güveneceğiniz bir bahçe yoksa internette hazır toprak karışımları bulabilirsiniz ki büyük miktarlarda toprak işleyen firmalar dezenfeksiyon yapıyorlardır. Ben şahsen toprağı torf, perlit, kum vb. ile karıştırarak kendi toprağımı oluşturuyorum, sonrasında zararlı çıkarsa da yine doğal mücadele yöntemlerini kullanıyorum.
Sayın : Wakan zambak ve toprak ile ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Sarı renkte çiçek açan bu güzel soğanları aynı anda aynı torfta büyütmeme rağmen boylarında, renk tonlarında ve çiçek açma sürelerinde farklılıklar oldu. Bu farklılıklarla ilgili olarak en uzun boylu olan, ilk çiçek açan ve en koyu tonlu çiçeği olan soğanı dikmekte kullandığın saksı tabanı saksıya biraz küçük gelmesi sebebiyle yerine oturmamakta ve su burada birikmektedir. Diğer ikisindeki boy farkları yaklaşık 10cm kadar ve çiçek rengi ile çiçek görünümü arasında da farklar bulunmaktadır ve saksı tabanı yerine tam oturmaktadır. Buna göre bitkiler arasındaki bu farklar ile ilgili saksı tabanlarının bir ilişkisi olabilir mi (Su drenajı gibi), eğer ilişkilendirilemez ise başka ne tür durumlarda bu meydana gelir. Yine çiçeklerle ilgili olarak, bir youtube içeriğinde çiçeklerin ortasındaki tozla kaplı kısımlarının çekilerek alındığını gördüm bunun sebebi ne olabilir ve son olarak çiçekleri solmadan evvel kesersem ne tür sorunlarla karşılaşabilirim. İlginize tekrar teşekkür ederim.

Eklenen Resimler
  
SoğanlıBitkiler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön