View Single Post
Eski 30-05-2017, 20:43   #103
Nejat@
Yeni Üye
 
Nejat@'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2017
Şehir: istanbul
Mesajlar: 15
Paecilomyces Fumosoroseus

Sayın MeyveliTepe, öncelike cevap için teşekkürler. Bu forumdaki herkez doğa dostu, bende dahil olmak üzere kimsenin kimyasalları evine sokmak istediğini hatta güzelim çiçeklerinde kullanmak istediğini sanmıyorum. Evde çiçekle bitkiyle uğraşmak gönül işi sevgi işi. Nasıl hiç kimse kaçınılmaz olmadığı sürece çocuğuna antibiyotik vermek istemediği gibi, kimse gözü gibi baktığı bitkisine çiçeğine kanserojen kimyasallar kullanmak istemez. Fakat malesef an geliyor tecrübe eksikliği ve çaresizlik insanı mecbur ediyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bahsettiğiniz pestisitler birer sentetik toksin. İkisi bir arada etkileşime girer mi bilmiyorum ama ayrı ayrı da kanserojen etkileri dahil yeterince kötü.
Kırmızı örümcekler için mineral yağlar, azadirachtin kullanılabilirdi. Ayrıca paecilomyces fumosoreus isimli fungusu içeren bir preperat biyolojik mücadele ajanı olarak kullanılabilir.
Size kısaca bu noktaya nasıl geldiğimi anlatayım, mücadeleye öncelikle su spreyli ile başladım, Sayın Doku_Kültürcü nün de söylediği gibi, peşinden su ile karışık toz kükürt, o da olmayınca ıslak yaprakların üstüne altına toz kükürt serpmek. Serpmek derken o kadar ileri gittimki yapraklar mısır ununa bulanmış balık gibi duruyordu. (şansıma havalar serin olduğu için, yapraklar yanmadı) Bunlarda yetmedi sizinde sakıncalı gördüğünüz içinde sarımsak, acı biber, toz kükürt olan tütünlü su. Bu uygulamalar sorunu çözmediler fakat filizlerin kuruması, taze yaprakların sararıp buruşması hatta dökülmesi durdu.

Neden yağ kullanamadığımı daha önce açıklamıştım kükürtle yağın bir arada kullanılmayacağı bir çok kaynakta yazıyor, ben halen yapraklardan kükürt temizliyorum.

AZADIRACHTIN (Neemazal-T/S) ilk tercihim olabilirdi. Forumda geçiyor, Sayın Erkanbey tafından özenle kullanılmış, sonuçları olumlu olmamış.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Bugün neemazal kullandım bakalım kırmızı örümceklere nasıl bir etki yapacak balkondaki tüm bitkilerime sıktım birinden diğerine atlamasınlar diye.
Gelişmeleri buradan bildiririm.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Evet dostlar yine ben daha 10 gün anca oldu sanırım gene başladı sıkıntılar anladım ki bu kırmızı örümcekten kökten kurtulma yolu yok.
Paecilomyces Fumosoroseus içeren fungus preparat ı daha önce biliyor olsaydım. Mutlaka temin etmeye çalışırdım. Çünkü İnternette kırmızı örümcek için doğal mücade yöntemlerini araştırırken, Phytoseiulus – system Predatör akar (Phytoseiulus persimilis) isimli örümceğin (kırmızı örücek için) doğal düşman olduğunu öğrenmiştim. Hatta linki tekrar paylaşayım https://greenmethods.com/persimilis/ malesef türkiyede satıcısını bulamadım.
Eğer kırmızı örümceklerle tekrar uğraşmam gerekirse Paecilomyces Fumosoroseus içeren fungus preparat temini konusunda yardımlarınızı bekliyorum, sağlıcakla kalın.

Nejat@ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön