View Single Post
Eski 25-05-2017, 17:30   #23
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sehmuz Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar;
İzmirde çelik jant üreten bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum.29 yaşındayım.Malesef fabrikamız, kademeli olarak işçi çıkartmaya başladı.
Bu sebeblerden dolayı kendime ait 4 dönüm tarım arazimi sera yaparak geçimimi sağlamak istiyorum. Yerimiz izmir kemalpaşada.
Yerimiz çok verimli içinde artijenli su,elektirik evi olan merkeze çok yakın güzel bir yer.Şuan kirada. Arazinin yan komşusu sera olarak kullanıyor.
bu sene 5 yıllık antlaşmamız bitecek.Komşularımızı tümü aynı yıl içinde salatalık ve marul **** gül ekmektedir.
Size sormak istediğim. 3.5 dönüm araziyi komple topraklı sera olarak ekim yapsam, ( salatalık dometes biber ) bir de 2 adet süt ineği alsam
AİLEMİN GEÇİMİNİ SAĞLIYABİLİRMİYİM.
Siteye çok fazla okudum vs. topraksız tarım tavsiye ediliyor. Bu benim aklımda olan bir şey ama şuan için topraklı üretim yapmak istiyorum.
Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Komşularınızdan fikir aldınız mı? 3.5 dekar arazi sera için büyük bir alan. Bu kadar büyük bir arazi de sera kurup, ürünü iyi seçerseniz, pazarlama konusunda da bir sorununuz olmazsa rahat rahat geçinirsiniz. Tabi ki çalışmaktan yılmamak şartıyla. Toprakla uğraşmak zor bir iş. Başta söylediğim gibi komşularınıza danışarak işe başlayın. Hiç bir şey söylemeseler bile, pazarlamayı nasıl yaptıklarını öğrenin.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön